Побиття, як засіб політичної «гри»?

Побиття депутата Чернівецької обласної ради Назара Горука ознаменувало собою початок безпрецедентних процесів, які до теперішнього часу були далекими для мешканців Чернівців. Так, безперечно, був час «розборок» місцевих «хазяїв», зі справжньою стріляниною, але то було у буремні 90-ті, та й були ці «розборки» явищем не поширеним. Стосувалися вони зазвичай «господарчих» питань.

Від сьогодні ми, чернівчани, стали свідками, нового протистояння, яке не є характерним для нашого толерантного міста. Адже було побито депутата місцевої ради, скоріш за все, за його політичну діяльність. Так, по країні, раз за разом, прокочувалися хвилі терору в яких гинули не тільки депутати, а й мери міст. Але це було там, де причиною «розборок» були гроші (земля), а випадки насилля через політичне протистояння, саме на місцевому рівні, були рідкістю. Адже на місці знайти консенсус, у вирішенні якогось політичного питання, не є аж занадто складною справою.

Зрозуміло, що якщо нападники хотіли б «прибрати» небажану людину вони її б прибрали, прямо посеред міста, незважаючи на свідків. Це було побиття, мета якого і буде тим збудником, який покликаний розбурхати млявий місцевий політикум, хоч і таким цинічним методом. Адже не випадково нападники, а точніше, замовники обрали саме ту людину, яка є каменем спотикання, як для колишніх «своїх» і для опозиції в цілому, так і для нині діючої, місцевої, влади. Людину, яка не буде сидіти склавши руки, а почне діяти. І дії ці будуть некомфортними для перерахованих вище «гравців».

Можливо цей напад був призначений саме для того, щоб відвернути, нашу з вами, увагу від процесів, які повинні відбутися у найближчому майбутньому. «Дерибан» землі, відставка «очільника», внутрішнє протистояння у провладному таборі? Звільнення, відомого нашому місту, члена правління НАК «Нафтогаз України» якраз і наштовхує на роздуми, щодо останнього припущення. Але це неоднозначно, можливо він піде на підвищення?

Однозначно лише те, що нас, чернівчан, втягнули в невластиву для нас, брудну гру. Гру — яка почалася одразу від моменту побиття, і яку ми маємо можливість спостерігати, звернувши свою увагу на заголовки місцевих ЗМІ. Мене, як чернівчанина обурює, така гра, оскільки жертвою нападників, тепер може стати будь-який депутат чи місцевий мешканець, який має свою особисту точку зору, на ті чи інші процеси у місті, і яка не влаштовує основних політичних гравців. Звичайно хочеться в цьому помилятися, але…

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте