А кто же в этом виноват? Конечно, капитан!


Думав після підсумкових тижневих випусків новин, ця тема перестане бути у топі останніх. Так ні, політики вирішили і надалі піаритися на цій проблемі. Опозиція, в черговий раз, демонструє свою «силу» з вимогою посадити винуватця і йому подібних за грати, а провладні партії, створюють сторінки підтримки Вадима Тітушка у соц. мережах, активно лайкаючи останні. Складається враження, що одні усіма силами будуть намагатися «посадити», а інші використовуючи всі можливі засоби «відстояти» свого. А те, що в даному випадку, Вадим Тітушко «свій» для влади сумнівів не викликає, вона його привозила у Київ і платила гроші за «акцію», тому несе повну відповідальність за дії останнього. На жаль об'єктивного розслідування у цій справі чекати не прийдеться.

Так чи винен Вадим? Чи є він таким злочинцем, яким його хоче змалювати опозиція? Хто насправді стоїть за постаттю Вадіка «Румина»? І звідки вона виплила? На ці запитання та на решту, похідних від них, однозначних відповідей не маємо. Спробуємо розібратися у «явищі», а що це «явище» сумнівів немає, більш детально.

Перше, Вадим Тітушко є звичайним 20-ти річним українським хлопцем, який навчається в інституті та займається спортом. Чому саме йому випала доля стати стає «героєм» новин? Відповідь на це запитання дає сам винуватець тих подій. Звичайно, він приводить свої доводи, але основний їх зміст зводиться до того, що вибору то у нього і не було. Що йому залишалося, коли спортзал куди він ходить належить нардепу від провладної партії. До чого тут нардеп? Не секрет, що останнім часом політичні партії не гребують наймати хлопців спортивної статури на свої політичні акції. Діапазон дій цих хлопців коливається від охорони сцени і аж до участі у провокаціях, що було яскраво продемонстровано 18 травня у Києві. Щось схоже на те, як у буремні 90-ті було модним, серед кримінальних авторитетів мати у охороні колишніх «афганців». Тільки тепер авторитети займають високі кабінети, мають партії та посади, а «афганці» постаршали… А Вадим Тітушко виявися тим, хто якраз і був потрібен владі.

Контроль, який має провладна партія над такими хлопцями, досягається різними методами, серед яких є, як гроші так і залякування останніх. Що залишалося робити Тітушку і його «бійцям», коли до них прийшли з пропозицією поїхати у Київ. Деякі з них вже були задіяні на попередніх акціях та рейдерських атаках. У них не було вибору, або ти їдеш з нами і отримуєш гроші, або проти тебе порушують справу. Ну а ті, кого брали перший раз, при відмові від поїздки, у найкращому випадку могли бути, або викинуті з спортзалу чи відраховані з інституту, щоб означало для них «вовчий квиток», або їм могли підкинути пакетик з білим порошком.

По друге, Ви звернули увагу звідки привезли Вадима? З депресивних областей, таких як Житомирська, Чернігівська чи Сумська? Чи можливо з рідного Донбасу? Аж ніяк! І Вадим і більшість його товаришів були звезені до Києві з… Білої Церкви, міста яке за часів президента Ющенка хотіли зробити адміністративним центром області. Про що це може свідчити? Тільки про те, що з собою дозволили зробити це не тільки хлопці-«бійці», а й все населення нашої держави. Це не тільки їх купують за гроші на мітинги, а продаємося ми з Вами разом узяті. Тож винним у цій справі є не тільки Вадим Тітушко та його покровителі, а й ми-українці, як народ в цілому. Демонструючи своєю мовчанкою та «хатокрайністю» повну підтримку діям, які відбувалися та нажаль, ще будуть відбуватися у майбутньому.

По третє, а що за 20 останніх років держава зробила для таких юнаків. Дала віру у світле майбутнє, робочі місця, працевлаштувала після інститутів? Тобто своїми діями влада ніби демонструє свою силу, що дивіться, ми маємо гроші, тож ми можемо все. Але насправді вона є слабкою, бо не займається цими проблемами системно на державницькому рівні.

І на останок, а може це винні журналісти, спровокувавши юнаків на сутички? Щоб було з журналістом ВВС чи СNN, якби він під час, наприклад, позаминулорічних Лондонських погромів, почав тицяти мікрофоном в обличчя якомусь мігранту, беручи інтерв'ю? Але ж в нас були анонсовані мирні акції! На яких, апріорі, не повинно було статися сутичок, але «сталося не як гадалося» з подачі влади, до речі.

Тож подякуємо журналістам за те, що вони дали можливість нашому суспільству побачити ще одну проблему, яку потрібно вирішувати.

1 коментар

Сергій Янушевський
Подивіться як «професійно»-потужно Тітушко завдає удару в область голови Владу Соделю, який прикриває собою Ольгу Снісарчук. «Охороняють», одним словом…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте