Ситуація на проміжних виборах до обласної ради


На днях став свідком ще однієї перепалки опозиційних сил краю. Мова піде про 50-й виборчий округ нашого славного міста Чернівці. На цей раз протистояння між представниками «єдиної і об'єднаної» відбувається, навіть не за посаду «очільника», а за місце депутата обласної ради.

Здавалося, що цілком логічно, звільнене місце у обласній раді (по 50-й округу), належало опозиційному депутату. Представникам опозиції потрібно було сісти за стіл переговорів та висунути свого узгодженого кандидата. А не тут то було. Виявляється, що саме це залишається найважчим завданням для «партнерів». І електорат який симпатизує опозиції, волею не волею, знову стає заручником неоднозначної ситуації, коли потрібно буде визначатися між двома опозиційними кандидатами. Що не може не потішити їхніх опонентів, у яких в цьому плані все «під контролем».

Звичайному виборцю абсолютно все рівно та й в принципі, не цікаво слухати, про те, як опозиціонери не поділили місце. Він хоче бачити злагодженість в діях та принаймні, хоч натяк, на те, що про нього не забули. Та навряд чи це цікавить місцевих «вождів», які в котрий раз доводять, що вони не здатні захистити, не тільки свого виборця, а й самих себе. Особливо цинічними є заяви кандидатів стосовно того, що саме вони повинні були отримати право представляти об'єднану опозицію «ОО».

Та й програма представника «ОО» свідчить, що він буде орієнтуватися з однієї сторони на партійну лінію, а з іншої буде чутким  провідником волі свого шефа. В принципі, судячи з теперішньої ситуації у обласній раді, можливо, це і не є вже такою поганою справою, місце яке звільнилося, «належало» шефу. А ось суперник по тій же лінії ОО, позиціонує себе, як віддалений від впливу з боку партійних «вождів». Хоча нинішній принцип представництва у раді, згідно чинного законодавства, припускає співпрацю саме у команді однодумців.

Тут питання стоїть в тому, що не змогли домовитися представники однієї політичної сили «ВО Батьківщини». Саме ця політ. сила демонструє, принаймні останнім часом, унікальну здатність зводити всі свої починання нанівець. Скоріш за все внутрішня боротьба в цьому об'єднанні призведе до програшу на виборах та втрати округу, а ще гірше, втрати довіри в очах своїх же виборців, як продемонстрували довибори у Івано-Франківську.

Знову ж таки, незрозуміла позиція лідера «ВО Батьківщини» щодо місцевих проміжних виборів. Чи це хронічна нездатність до прийняття рішень, чи то всесвітній економічний форум завадив лідеру «ОО» звернути увагу на місцеву кампанію. Принаймні для мене, як і для більшості виборців району, є незрозумілим чому Арсеній Петрович та не менш шановний Анатолій Степанович не знайшли спільної мови щодо висунення кандидатів. А все схоже на те, що вони просто не обговорювали це питання. Таким чином, залишивши округ на милість місцевого партійного керівництва, яке через неможливість тверезо поглянути на ситуацію, підриває імідж опозиції в краї, який і так останнім часом показує тенденцію до спаду.

Тоді у виборців виникає дилема, а чи не залишити опозицію з їхніми «розборками» в спокої. Не забиваючи свою голову пустою балаканиною проголосувати за не менш достойну кандидатуру шановного професора, ректора, медика, прекрасну людину яка хоч і представляє провладну силу, але позиціонує себе як позапартійний.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте