Неспроможність опозиції на дії

Хочу висловити подяку всім тим хто попри заборону суду, знайшов в собі сміливість і вийшов на вулицю, висловити свою позицію. І хочу сказати, що це я пишу опозиції, а не владі, бо з нею діалогу вже давно немає. Тож не судіть строго.
     Після зустрічі високих гостей можемо підбити підсумки, з чим ми, власне, залишилися. Але мова піде не про домовленості та їх результати, там буде кому їх аналізувати, а про організацію місцевих опозиційних сил.
    Як відомо місцеві суди заборонили проведення будь-яких масових акцій, але це не завадило деяким політичним силам, в інший спосіб, висловити свою позицію, щодо проведення зустрічі міністрів іноземних справ України та Росії. Ми стали свідками протистояння, з однієї сторони силовиків, а з іншої – опозиційних сил, коли другі намагалися перекрити рух транспорту та прорватися до будівлі університету, а перші їх стримували.
    В мене питання, на що розраховували опозиціонери, коли наважувалися на такі дії? На те що міліція не буде їм перешкоджати? Дозволить підійти впритул до будівлі? Чи заблокувати вулицю і зірвати проведення заходу? Як найменше, дії міліції та працівників УДО разом з ФСБешниками були прогнозовані, це як на мене, а тим більше для організаторів акцій.
    Звичайно можна провести акцію, а потім звинуватити у її провалі працівників МВС чи суди, а ще краще громаду міста, яка масово, не підтримала ці протести. Це ж зручно, чи не так Олексій Павловичу та Назаре Віталійовичу? Та скоріше це питання до Арсенія Петровича та Олега Ярославовича…
    А можна було сплановано та злагоджено підготуватися до зустрічі міністрів. Що заважало опозиційним вождям, на загальнодержавному рівні спільно зорганізуватися, починаючи від заяв до, власне, організації протестів (один народний депутат в рахунок не йде). Могли ж лідери опозиції продумати свої дії? Чи краще щоб одні сили йшли на штурм, а інші, сигналячи, їздили по місту? Так, не заперечую, такі дії також потрібні, але вони не є серйозними. Чи центру зручно все зкинути на плечі місцевої громади.
    Можна ж було підтримати місцеві опозиційні ячейки та провести дійсно гарні акції. Думаю представники опозиційних сил сусідніх областей також не заперечували б прийняти участь у акції, чому б не організувати декілька автобусів, по одному від сусідів? І чи зв’язувалися із сусідніми областями, щодо цього питання? Можна було і не йти на штурм міліції, тим самим створюючи нервозну атмосферу та заважаючи місцевим журналістам потрапити на захід, а виставити по маршруту слідування кортежу живий ланцюг «свободи», від вул. Чкалова до Університетської місця було достатньо. Приклад європейських країн, коли при проведені міжнародних самітів, парламентська опозиція виставляє людей, які стоять з плакатами та скандують гасла. А не наслідувати радикальні європейські сили, виставляючи проти дебелих силовиків підлітків, яких тягають по бруківці, відбиваючи при цьому органи. І що ж відчували їхні батьки, дивлячись ці кадри? Порада, якщо не маєте сили, в сутичку не лізьте.
    Це тільки наша опозиція, маючи в місті абсолютну підтримку, так бездарно програла владі, ще й зробила себе винною у сутичках. Опозиція втратила, так само як і після виборів, ще один шанс довести свою спроможність контролю над вулицею. Як було сказано раніше, немає на Вас Юлі…
    Ще раз переконуюся в тому, що не вистачає на вуличні акції Луценка, а на об’єднання дій — Тимошенко, але з цим вже треба змиритися. Не буде їх найближчим часом, скоординуйте свої дії та не давайте поводу для критики в свою адресу. Навчіться доносити свої ідеї до народних мас, принаймні там де маєте підтримку…

22 коментарі

Михайло Шморгун
Дуже правильний підхід до проблеми.
Вадим Міський
Багато в чому — такі правда. Якщо братися за протест — то робити його ефективним.
Неефективність опозиції — неприпустима. Вона доводить беззубість.
Причому, доводить тим людям, які повірили в «зубастість» і віддали 12% голосів.
Святослав Вишинський
Дискусія в мережі «Facebook» на сторінці Олексія Каспрука станом на 23:17 14 січня:

Вікторія Яшан
Звертання з обох боків виділяється комами)
Олег Герман
Вам ще не набридло?.. Якби Ви самі писали правильно, ця думка мала б якийсь зміст, а так рівносильна анекдоту...))
Вікторія Яшан
Якби мене виправляли, то я би в це вірила. А так я помилок не помічаю…
Олег Герман
Далеко не кожен може спуститися до Вашого рівня, але поки спишемо це на юний вік))
(Чи ж зі мною Вам, Вікторіє, про це говорити?..)
Святослав Вишинський
Найближчим часом який-небудь представник креативного класу не втримається від спокуси оновити демотиватор «Філологічна діва» з фотографією Вікторії Яшан і цитатами з її блогу.

Сергій Янушевський
продовження дискусії, по мірі оновлення будемо Вас інформувати. Далі буде…

uaimage.com
Ярослава Максимюк
Опозиція не ідеальна — але яка вже є! А ви, пане авторе, приєднуйтеся і допоможіть, і навчіть. Слабо? Страшно? Критикувати збоку найлегше.
Вадім Міхневич
Так вчить же:

«Можна ж було підтримати місцеві опозиційні ячейки та провести дійсно гарні акції. Думаю представники опозиційних сил сусідніх областей також не заперечували б прийняти участь у акції, чому б не організувати декілька автобусів, по одному від сусідів? І чи зв’язувалися із сусідніми областями, щодо цього питання? Можна було і не йти на штурм міліції, тим самим створюючи нервозну атмосферу та заважаючи місцевим журналістам потрапити на захід, а виставити по маршруту слідування кортежу живий ланцюг «свободи», від вул. Чкалова до Університетської місця було достатньо. Приклад європейських країн, коли при проведені міжнародних самітів, парламентська опозиція виставляє людей, які стоять з плакатами та скандують гасла. А не наслідувати радикальні європейські сили, виставляючи проти дебелих силовиків підлітків, яких тягають по бруківці, відбиваючи при цьому органи. І що ж відчували їхні батьки, дивлячись ці кадри? Порада, якщо не маєте сили, в сутичку не лізьте. „
Ярослава Максимюк
А до акції прийти з «мудрими» порадами? І самому взяти участь?
Михайло Шморгун
При всіх «ліберальних» тезах Янушевського, питання «взяти участь у акції протесту з невідомим фіналом» для нього не стоїть. Це він довів під райвідділом міліції. Тому ваше «слабо» не за адресою…

Особисто мене три рази «приймала» міліція. Нічого хорошого в цьому немає. Було невесело. Але для того, щоб іти на такі мітинги треба мати свою особисту позицію. Більшість чернівчан — звикли свою позицію тримати при собі. Іще інтернет зявився. Це не добре і не погано… так є!
Ігор Гамаль
Не обов'язвово необхідно брати участь в акції, щоб мати «право» конструктивно критикувати.
Ваш коментар нагадав:


Сперва добейся (аргумент № 1 или спервадобей или отмазка Уве Болла) — распространенный ответ на критику ©
Ярослава Максимюк
«А не наслідувати радикальні європейські сили, виставляючи проти дебелих силовиків підлітків, яких тягають по бруківці, відбиваючи при цьому органи.» — ніхто нікого не виставляв, всі були там добровільно. І хто не вмів битися, той не ліз у бійку.
Сергій Янушевський
обіцяне продовження дискусії з керівниками обласної опозиції…

Сергій Янушевський
дискусія у фейсбуці станом на 16.01.13 на 18 год.

Сергій Янушевський
і скоріш за все закінчення…

Сергій Янушевський
Думаю більше змісту немає викладати скріншоти, тому що я отримав відповідь на своє запитання, «слив засчитан» Олексію Павловичу. А якщо серйозно, то для себе я тільки підтвердив свої здогадки, що ні Яценюк, ні Турчинов, ні нардепи від області цим питанням не хотіли займатися і скоріш за все, кампанія по виборах чернівецького міського голови почалася…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте