Ганьба державі?

Одразу прошу вибачення за стилістику, просто я обурений діями нашої держави. Та й думаю, що і Ви дізнавшись інформацію, не залишитеся байдужим до цієї теми…
    Так у чому ж справа? На днях одна знайома моєї бабусі, Раїса Мойсеївна, попросила мене допомогти їй з документами. Тут я дізнався, що вона є жертвою нацистського режиму. Родину паны Раїси разом і з нею було поселено у єврейське гетто, я думаю тут пояснювати не треба, що означає слово гетто і чого там натерпілася бідна дитина, та й не тільки вона, а всі хто був замордований у конц. таборах, переслідуваний чи закатований нелюдам.  І що потім її очікувало на батьківщині коли вона була «визволена»…

    Також відомо, що Німеччина визнала свою винну перед постраждалими, та її уряд взяв на себе зобов’язання виплачувати компенсацію. Тож тепер, коли розпався Радянський Союз, Україна погодилася отримувати ці компенсаційні кошти і видавати їх постраждалим від злочинів нацизму. Звісно займатися цими справами доручили державному «Ощадбанку». Так ось до чого я введу… Там були свої нюанси, щодо перерахунку цих коштів з Німеччини до України, оскільки це валютні перекази, але держави домовилися, що за цю послугу банки кошти знімати не будуть, ну зрозуміло чому. І ще одне, ці кошти не оподатковуються, оскільки є соціальними виплатами.

    І що ж Ви думаєте? На початку все було культурно, але останнім часом Раїса Мойсеївна стала помічати, що їй приходить не повна сума перерахованих коштів, не вистачає декількох десятків євро. Коли вона стала виясняти в чому річ, то виявилося, що наш «Ощадбанк» брав за цю послугу 1% виплачених компенсаційних коштів! Тут у мене вже нерви не витримали, це ж до якого цинізму треба дійти, щоб таким займатися. Ні я розумію, що там банківські операції за які потрібно платити. Але знімати кошти у таких людей! У тих хто пережив жахи нацистських репресій, і хто вижив, і кого ми повинні всіляко оберігати. І це коїться у державі, яка боролася і перемогла нацизм, яка проводила нюрнберзький трибунал і судила злочинців.

    Ну, Раїсі Мойсеївні ми зібрали документи, які потрібні для подачі скарги до керівника чернівецького відділення «Ощадбанку» та ін. Але пані Раїса була, не просто обурена, а розбита, такими, підступними, діями наших банків. Хочу побажати їй успіхів у даній справі, та щоб вона знала, ми її підтримаємо. Маю надію, що не у всіх у цій державі ще зникла совість. Але мені соромно…

Це в них ми зараз забираємо гроші?

15 коментарів

Максим Татарченко
Думаю відповідь Ощадбанку буде десь така:
Сергій Янушевський
про що я й кажу (пишу), жорстока реальність… цинізм…
Максим Пансик
Ваш допис мене здивував. Про яку державу ви пишете. Про ту поліцайсько-бандитську де «пакращення» настає для правлячо-гноблячої верхівки, про буферну зону між ЄС і Росією, жителі якої ніяк не самовизначаться хто вони — молодші брати чи все ж єдиний вільний народ. Про країну де люди задоволені на все своє єство як їм кажуть «хохол», вони не здатні відстояти себе, своїх рідних і близьких, а менша група людей, що ще не втратили запал до боротьби викликає у них роздратування і глузливу усмішку… Що вже говорити про ваш випадок.
Сергій Янушевський
не розумію Вашого здивування. У даній публікації я не підіймав таких «глобальних» речей, про які Ви пишете, так вони є зрозумілими, але я хочу сказати, що ми перетворюємося на істот у яких відсутня жалість та співучасть...(принцип «хатокрайності»)
Максим Пансик
локальне з глобального, глобальне з локального. Про «хатокрайність» зачепили — m-pansyk.vkursi.com/4621.html
Сергій Куриляк
Пробували підняти це питання на місці? Спробуйте отримати пояснення, запишіть на телефон, зніміть на відео. Потім можливо варто точніше дізнатися, скільки має людина точно отримувати. Потім я гадаю це питання можна навіть і в газети. Я вже казав раніше, що таке банки. Зручні вони, незручні — але це шахраї. А німці чи хто там, знаючи нашу, чесну до людей, систему, могли більш потурбуватися про виплати, раз вони так сильно жалкують про надіяне в минулому. Таке може статися не тільки в Україні, але й в інших, просто люди реагують по-різному. Дуже надіюся, що ощадбанк, не буде настільки ощадним.
Сергій Янушевський
Так, напевно мені було б добре, таке зробити, але у нашої героїні є гідні захисники, які краще за мене володіють даною ситуацією. Скоріш за все вони не захочуть розголосу… А в газети можна б було писати, якби це було масовим (а можливо так і є), а факт існування встановити не так то просто. Ну а на рахунок німців, то як виявляється, це у них не вкладається у голову, в принципі…
Сергій Куриляк
Все в німців вкладається. Все вони знають.
Сергій Янушевський
так… у тих хто вже мав справу з нами…
Сергій Куриляк
Сергій, невже Ви думаєте, в німців немає корупції, чи німці не брешуть, чи вони слабших не принижують. Загалом, це все притаманно людям, загалом. В них мислення працює в тому самому напрямку як і в наших людей. Особисто я мав можливість працювати і жити з західно — європейськими людьми, нічим вони там особливо не відрізняються. І невихованих людей в них достатньо. Проблема в тому, що ми їдемо туди у відпустку, на 10 днів, бачимо найкраще, а потім приїздимо в рідне місто і кажемо як там гарно і культурно. Це все не так! А моя думка, що просто німцям немає ніякого діла до цих виплат. Десь, хтось прийняв якусь резулюцію і хтось має проводити ці виплати. Але все таки, ощадбанк, поступає дуже негарно. Німці тут не при чому.
Александр Воскобойник
Дозвольте поцікавитись, з західно-європейськими людьми — це якій регіон? Справа в тому, що мені також доводилось співпрацювати із жителями ФРН, і ті «страхіття» (під які потрапляє і даний приклад), які я їм розповідав про нашу політичну, моральну, правову систему, та зрештою про нас просто вводили цих людей в «ступор»!!! Вони все знають!? Так звичайно, ті хто це чув, бачив, дивився новини чи просто цікавиться знає про це, але!: у корінного німця, вихованого німецкими батьками зовсім інша система цінностей та правил! и ця людина не розуміє як можна переходити дорогу на червоне світло, якщо правилами чітко сказано, що це можна робити на зелене! так, звичайно, люди є різні, и там вбивають, грабують, дають хабарі, і так далі. Але все пізнається в порівнянні! Країна з територією в два рази меньше і з населенням в два рази більше має економічні показники та життєвий рівень населення такий, що Україна найближчих років 50 і не наблизиться до нього! Не треба відмовлятися від нашої культури та традицій, але порядку, працелюбності (так! саме працелюбності, не дивлячись на те, що кажуть що наш народ працелюбний) та найголовніше!: відповідальності нам потрібно в них повчитися!
Сергій Куриляк
Я з Вами погоджуюсь, Олександр.
Сергій Куриляк
А спілкуватися і працювати мені довелося з усіма країніми в Західній Європі. Я ніколи не складаю стереотипів, але мені дуже подобається підхід саме, країн з півночі ЄС.
Сергій Янушевський
як я розумію Ви говорите про винятки, а не про системність…
Сергій Янушевський
як мені стало відомо, 1% знімають ще у деяких постраждалих...!!!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте