Ми знову кудись вступили?


    Я можу привітати Вас із тим, що Україна увійшла у процес виборів. Це можна стверджувати після перегляду сьогоднішніх новин. Що це означає? Поясню, 28 жовтня цього року виборці прийшли на дільниці обирати новий склад Верховної Ради, здавалося на цьому участь виборців мала б закінчитися і повинен був розпочатися процес підрахунку голосів, і він розпочався…а ось завершитися, щось ніяк не може. В чому справа? Я думаю на це риторичне запитання, всі ми знаємо відповідь, причому у деяких вона різна. Тим не менш, що це означає «процес виборів».
    Тут я хочу нагадати, що в нас були інші відомі процеси, процес «коаліціади» 2006 року коли ВРУ Vскликання ніяк не могла утворити більшість, вибори пройшли у березні, а склад уряду затвердили лиш у серпні місяці… Та процес розпуску парламенту президентом Ющенко 2007 року, коли Рада була розпущена у квітні місяці і наша політ. еліта (не плутати з «елітною худобою» Миколи Азарова!) тільки на поч. червня змогла домовитися, що дострокові парламентські вибори відбудуться у вересні.
    Теперішня ситуація не сильно відрізняється від попередніх, оскільки, як тоді так і зараз ми не можемо (чи не хочемо) дати  правову оцінку тому, що відбувається. А послухавши лідерів опозиції, мимоволі приходиш до висновку, що хлопці не знають що в принципі робити. То вони «обнуляють» списки, хоча такого терміну не існує, то вони погоджуються з рішенням ЦВК щодо  перевиборів на 5-ьох округах, то вони вимагають визнати перемогу їх кандидатів на 13-ти округах. Одні «лідери» говорять про те щоб люди розходилися по домівках, з під стін ЦВК, інші закликають до безстрокових акцій протесту і т.д. Панове визначиться, будь-ласка, а то Ваші заяви викликають усмішку на обличчі.

    Також не зрозуміла позиція власне ЦВК, яка прийняла рішення про перевибори «у зв’язку з неможливістю встановлення результатів…», хоча в законі «Про вибори народних депутатів», який був ухвалений цього року, такого терміну не існує, апріорі. Про це говорить сам заступник голови ЦВК Андрій Магера, киваючи головою на Верховну Раду, натякаючи їй, що тут треба змінювати законодавче поле для гри (я не обмовився, для них це гра, нажаль). А Верховна Рада в свою чергу, в обличчі голови фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова, вказує ЦВК на те, що вона не має права втручатися у виборчий процес, який запущено, бо для цього «не має юридичних підстав…».

    І це все на фоні виборів президента США. Де виборці спокійно віддають свій голос за кандидата який їм подобається і абсолютно не хвилюються про те а чи буде він врахований, де не має штурму спецслужбами будівель ОВК та ін. Я навіть не можу собі уявити, що б Міт Ромні чи Барак Обама прийшли, на засідання ОВК і вимагали від них «роботи…».

    Отже, що ми маємо на виході. Це повну відсутність, спільного,  розуміння ситуації, як з боку опозиції, так із боку влади. А саме неможливість юридично сформулювати рішення, яке б вивело нашу країну з кризи, в яку вони нас з Вами втягнули. Надіюся це не буде тривати місяцями…

6 коментарів

Андрій Гамаль
Сергію маєш рацію! Політична та юридична базгармотність наших лідерів ганьбить Україну на весь світ, нажаль, це справді цирк абсурду, і тут будь кому хто декламує з трибун зараз не велике діло наговорити всякого і тим самим залізти в гречку )) Але особисто мені все ж хотілось би вірити в МУДРІСТЬ тих за кого я віддав свій голос.
Сергій Янушевський
так це правда, але тут знову неоднозначна ситуація в наших головах "… вірити в мудрість тих за кого..." ми самі повинні братися за розум, тоді і вони почнуть, а покладатися на них не варто)
Андрій Гамаль
ну от я і питаю: автобус з Чернівців до Києва хтось вже збирає? ))) Я ЗА і з вами!
Сергій Янушевський
ого, ну думаю до таких настроїв ми ще не дійшли… Так, ми всі разом!)
Святослав Вишинський
«Для початку варто було просто прийти під ЦВК, коли усі троє лідерів опозиційних партій закликали це зробити. Прийти не заради Яценюка, Кличка чи Тягнибока, а заради власної людської гідності та знехтуваних владою громадянських прав. Чому цього не зробили? Прийшло б хоча б 70 тисяч, то й влада поводила б себе не настільки нахабно, і „проблемні“ округи можливо відразу перестали б бути „проблемними“. І в хлопців впевненості стало б побільше. А так, що вони можуть вимагати від наперсточників, якщо під ЦВК стоїть кілька десятків людей? Усі втикають перед монітором і обурюються що немає плану дій». (Коментар в «Українській правді»)
Сергій Янушевський
Так безперечно, потрібно було прийти… шановні Кияни, заклик чули? А 70 тис. це дуже велика кількість людей (там де 70 там і 100, а це вже Майдан) немає в нас ще таких протестних настроїв, було б добре хоча б декілька тисяч… а не сотень, як прийшло…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте